حضور سلیقه های مختلف در انتخابات مجلس شورای اسلامی همچنان موجب افزایش مشارکت می شود.

کارشناسان و فعالان سیاسی در استان تهران معتقدند، حضور سلیقه های مختلف در انتخابات مجلس شورای اسلامی همچنان موجب افزایش مشارکت می شود.

ورامین تدبیر : انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در تاریخ جمعه ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ برای تعیین نمایندگان دوازدهمین دوره مجلس برگزار خواهد شد و طبق گفته هادی طحان نظیف، سخنگوی شورای نگهبان در مرحله پیش ثبت‌نام حدود ۴۹ هزار نفر ثبت نام کرده‌اند که به ازای هر کرسی ۱۶۸ نفر می‌شود. به بیان دقیق‌تر، مجلس شورای اسلامی دارای ۲۹۰ کرسی نمایندگی است که با این حساب، برای هر یکی از صندلی‌های خانه ملت ۱۶۸ نفر نام نویسی کرده‌اند.

در شهرستان‌های استان تهران نامزدهای انتخاباتی برای کسب یک کرسی در حوزه انتخابیه ملارد، شهریار و قدس، یک کرسی در حوزه رباط کریم و بهارستان، یک کرسی در حوزه ورامین، پیشوا و قرچک، یک کرسی در حوزه پاکدشت و یک کرسی در حوزه انتخابیه دماوند و فیروزکوه رقابت می‌کنند.

در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ در استان تهران بر اساس تعداد تعرفه‌های مصرف‌شده میزان مشارکت ۳۴.۳۹ درصد بوده است، که کمترین میزان مشارکت در بین استان‌های کشور است.

اما اینکه بایسته‌های افزایش مشارکت مردم استان تهران در انتخابات مجلس چیست، سوالی است، که یکی از فعالان سیاسی در جنوب استان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار مهر به آن این‌گونه اظهار می‌کند: افزایش مشارکت مردم در انتخابات از چند جهت قابل بررسی است، اولین و مهمترین عامل افزایش مشارکت مردم در انتخابات وجود تنوع در انتخاب شوندگان است، یعنی افرادی که نامزد انتخاباتی شدند، هم از نظر نگاه سیاسی و هم از نظر نگاه به رسیدگی به مشکلات در منطقه تنوع داشته باشند.

برگزاری تریبون آزاد در مدارس، دانشگاه‌ها، سطح شهر و ورزشگاه‌ها سبب داغ شدن تنور انتخابات می‌شود

غلامرضا فرجیان گفت: اگر ما بتوانیم، این تنوع را ایجاد کنیم، قطعاً سبب افزایش مشارکت مردم خواهیم شد، چرا که مردم می‌توانند، بین طیف گسترده‌ای از نامزدها انتخاب کنند، متأسفانه طی دهه‌های اخیر در شهرستان‌های استان تهران شاهد جابجا شدن نامزدی انتخابات مجلس شورای اسلامی بین دو یا سه نفر هستیم و این امر باعث کاهش مشارکت می‌شود و دلیل اصلی نیز عبور از سد تأیید صلاحیت شورای نگهبان است.

وی خواستار وقت گذاری بیشتر شورای نگهبان برای بررسی صلاحیت‌ها شد و افزود: با گذاشتن وقت بیشتر می‌توان تعداد بیشتری از افراد را بررسی کرد و به گزینه مطلوب رسید.

این فعال سیاسی گفت: عامل دیگر افزایش مشارکت نیز پرداختن بیشتر رسانه‌ها به انتخابات و داغ کردن تنور انتخابات است، بعضاً ما می‌بینیم، رسانه‌ها اجازه ارائه تحلیل انتخاباتی را ندارند، چرا که نگرانند، ممکن است به تبلیغات پیش از موعد متهم شوند، باید رایزنی‌ها و پیش بینی‌ها در خصوص افرادی که قرار است، وارد صحنه شوند و ثبت نام کنند، را انجام دهند و دیدگاه‌های این افراد را تحلیل کنند، عملاً همه حرف‌ها و گفته‌ها در خصوص انتخابات آن چنان محدود شده است، که به دوره تبلیغات انتخاباتی می‌رسد، در صورتی که در بسیاری از کشورهای دنیا از یک سال قبل انتخابات احزاب و گروه‌ها به تبلیغ نظریات حزبی و گروهی خود می‌پردازند.

وی ادامه داد: در کشور ما به ویژه در استان تهران احزاب و گروه‌ها قدرت نقش آفرینی آن چنانی در افزایش مشارکت را ندارند و نظرات خود را روزها و یا هفته آخر ارائه می‌دهند، که بعضاً توجه چندانی از سوی مردم نیز به این تبلیغات نمی‌شود، باید اجازه دهیم فعالین سیاسی اجتماعی از ماه‌ها قبل شروع به گفتن مشکلات، مطالبات و توقعات کنند، تا تنور انتخابات داغ شده و توجه مردم به انتخابات جلب شود، اگر مردم یک سال فرصت برای صحبت در خصوص معضلات، مشکلات و مطالبات داشته باشند، قطعاً انتخابات پرشورتر خواهد شد.

فرجیان عامل بعدی افزایش مشارکت‌های انتخاباتی را حضور بهتر و بیشتر افراد و فعالان سیاسی در گروه‌ها و احزاب دانست و گفت: متأسفانه در استان تهران عضو هیچ حزب و گروهی نبودن را یک امتیاز مثبت می‌دانند، در صورتی که احزاب و گروه‌های سیاسی اگر کارآیی اصلی خود را داشته باشند، می‌توانند، سبب افزایش مشارکت مردم در انتخابات شوند.

شهرستان‌های تهران شاهد یک عقب ماندگی از نظر توسعه یافتگی است

وی اظهار کرد: نبود احزاب و گروه‌های سیاسی فعال قطعاً سبب کاهش مشارکت مردم می‌شود و امیدواریم، گروه‌ها و احزاب سیاسی به کارکرد اصلی خود بازگردند و در چارچوب مقررات فعالیت کنند و مردم را به حضور در انتخابات فعالیت کنند.

فرجیان گفت: متأسفانه ما مدارس و دانشگاه‌ها را در حوزه انتخابات فراموش کردیم، مدارس و دانشگاه‌ها بهترین مرکز برای ایجاد علاقمندی و اهمیت به سرنوشت خود است، اما متأسفانه از ترس اینکه تبلیغات برای شخص خاصی نشود، ما آموزش‌های سیاسی را هم از مدارس گرفتیم، ما می‌توانیم، تریبون‌های آزاد و کرسی‌های آزاد اندیشی با موضوع انتخابات در مدارس و دانشگاه‌ها و ویژه جوانان برگزار کنیم و مشارکت را افزایش دهیم، برگزاری همین تریبون آزاد در مساجد، سطح شهر و یا در ورزشگاه‌ها نیز می‌تواند، سبب افزایش مشارکت مردمی شود.

وی در پاسخ به این سوال خبرنگار مهر که «مهمترین انتظار مردم استان تهران از نماینده مجلس چیست؟» گفت: در شهرستان‌های استان تهران یک عقب ماندگی از نظر توسعه شاهدیم، ما استان پایتخت هستیم، اما متأسفانه از استان‌های کم برخورداریم، از نمایندگان مجلس مطالبه داریم، که در بودجه نویسی به چند عامل توجه داشته باشند، اولین موضوع مهاجرپذیری استان تهران اعم از مهاجرت پذیری داخلی از استان‌های دیگر به استان تهران طی چهار الی پنج دهه و یا مهاجرت افراد خارجی اخیر به این استان است.

این فعال سیاسی اضافه کرد: عمده دریافتی مالیات و فعالیت اقتصادی کشور در استان تهران است، اما این استان با چالش‌های متعددی مواجه است، که بزرگترین چالش استان تهران راه‌های مواصلاتی از شهرستان‌های این استان به شهر تهران است، که باید راه‌های جدید احداث شده و یا تعریض شود و یا برنامه‌ای برای آن اندیشیده شود، واقعاً مردم این شهرستان‌ها از ترافیک رنج می‌برند، در حال حاضر محورهای مواصلاتی تهران- مشهد، تهران- قم، تهران- ساوه، تهران- کرج و محورهای مواصلاتی تهران به استان‌های شمالی دچار مشکل هستند و نیاز به حمایت نمایندگان مجلس برای رفع این معضل به شدت حس می‌شود.

وی گفت: ما نیازمند قوانین محکمی برای جلوگیری از مهاجرت داخلی و خارجی به تهران هستیم، مجلس باید در حوزه قانون گذاری به تصویب قوانین بازدارنده بپردازد.

حضور سلیقه‌های مختلف به عنوان نامزدهای انتخاباتی سبب افزایش مشارکت مردمی می‌شود

فعال سیاسی دیگری از غرب استان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: یکی از اقداماتی که به افزایش مشارکت در استان تهران می‌شود، باز بودن فضای انتخاباتی است، متأسفانه در دوره‌های گذشته نامزدهای برجسته و شاخص رد صلاحیت شده و فضا صرفاً برای یکی دو نفر باز می‌شد و همین حذف چهره‌های برجسته سبب دلسرد شدن مردم و کاهش مشارکت می‌شود.

محسن سلگی گفت: باید سلیقه‌های مختلف در انتخابات حضور داشته باشند، تا مردم بیش از پیش به حضور در پای صندوق‌های رأی تشویق شوند، به عنوان مثال در انتخابات قبلی آرا باطله رباط کریم و بهارستان حدود دو برابر رأی نماینده فعلی بود، یعنی مردم نتوانستند، به گزینه مناسب بپردازند.

وی در خصوص مطالبات مردم استان تهران از نماینده مجلس گفت: مردم در پی این هستند، که نماینده مجلس بیشتر نماینده مردم باشد تا نماینده حاکمیت، چیزی که ما در بسیاری از مناطق استان تهران به وضوح می‌بینیم، نماینده‌ها بیشتر نماینده دولت هستند، شهرستان‌های استان تهران مظلوم بوده و درگیر عقب افتادگی هستند و اینکه نماینده مردم دچار سیاست زدگی شود، سبب عقب افتادگی بیش از پیش این مناطق می‌شود.

سلگی افزود: متأسفانه نامزدهای انتخاباتی شعارهای خوبی می‌دهند و یکی از مطالبات اصلی مردم عمل به شعارهایی است، که داده می‌شود.

ولایت فقیه و مردم بزرگترین حافظان و پشتوانه انقلاب اسلامی

یک فعال سیاسی جنوب استان تهران در خصوص بایسته‌های افزایش مشارکت در انتخابات به خبرنگار مهر گفت: انتخابات فضایی را پدید می‌آورد که افراد جامعه می‌توانند آگاهانه و با اراده خویش در سرنوشت سیاسی خود دخالت داشته و نقش آفرینی کنند.

سید رضا طباطبایی افزود: درواقع مردم سالاری دینی و مشارکت مردم در تعیین سرنوشت خود یکی از دستاورد های مهم انقلاب اسلامی است که باید از آن به عنوان یکی از عوامل مهم اقتدار کشور پاسداری کرد.

وی اضافه کرد: دو عامل مهم ولایت فقیه و مردم بزرگ‌ترین حافظان این دست آورد بزرگ محسوب می‌شوند.

این فعال سیاسی اضافه کرد: مهمترین پشتیبان انتخابات‌ها در امور مختلف از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون امام راحل (ره) و مقام معظم رهبری بوده اند و مردم هم همیشه در این عرصه حضور مؤثر داشته اند زیرا می‌دانند که رأی آنها تأثیرگذار و انتخابات در کشور ما بسیار جدی و امری واقعی است.

برخی افراد که از انتخابات به جایگاه‌های مهم رسیده‌اند سعی در تضعیف نقش مردم دارند

طباطبایی با بیان اینکه موضوعی که دشمنان انقلاب اسلامی و ایران عزیز می‌خواهند با هجمه عظیم تبلیغاتی برعکس جلوه دهند، گفت: متأسفانه برخی افراد که اتفاقاً از طریق انتخابات به جایگاه‌های مهمی دست پیدا کرده اند بعضاً نکاتی را در تضعیف نقش مردم مطرح می‌کنند که باعث دلسردی جامعه و خوشحالی و پایکوبی دشمنان قسم خورده این سرزمین می‌شود.

وی گفت: در این عرصه باید آگاهی سازی همه جانبه صورت پذیرد.

این چهره سیاسی گفت: درواقع جهاد تبیین در عرصه انتخابات یکی از عوامل مهم در افزایش مشارکت سیاسی مردم خواهد بود.

وی گفت: بازگو کردن و تبیین جایگاه مجلس شورای اسلامی در عرصه قانونگذاری و اهمیت وضع قانون خوب در حیات سیاسی، فرهنگی و اقتصادی جامعه، تبیین نقش مهم مجلس شورای اسلامی در نظارت بر امور اجرایی کشور و نیز تبیین نقش یک نماینده در حق اظهارنظر کردن در امور کشور و نیز تأثیرگذاری رأی مردم و نیز شرح اوضاع حساس کشور و منطقه و تبیین رابطه اقتدار نظام اسلامی با مشارکت مردم در انتخابات و بسیار مسائل مرتبط دیگر، نیاز به بازگویی و اقناع جامعه خصوصاً جوانان دارد.

طباطبایی افزود: البته باید در نظر داشت که نقش تبیینی رسانه‌ها و نخبگان و فرهیختگان جامعه در این برهه حساس بسیار مهم می‌باشد.

اکنون و در حالی که حدود چهار ماه تا انتخابات باقی مانده است، انتظار می‌رود، با اندیشیدن تمهیدات مناسب شاهد افزایش بیش از پیش مشارکت مردم در انتخابات و نیز عمل منتخبین مردم به وعده‌های انتخاباتی باشیم.

 

این خبر را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید:

پاسخی بگذارید

5 × یک =

Top